Scheiding

Fouten die ouders maken

Wanneer twee ouders gaan scheiden is het nooit leuk voor de kinderen. De meeste kinderen kunnen het maar moeilijk verwerken dat ze één van hun ouders opeens moeten missen. Hoewel de meeste ouders van tevoren zeggen dat ze het beste voor het kind willen na de scheiding, komt dit in de praktijk helaas niet veel voor. De punten hieronder beschrijven hoe het vooral niet moet. Gelukkig zijn er ouders die echt het beste voor de kinderen willen, maar hieronder de fouten die helaas nog vaak gemaakt worden. Wat zijn de  meest gemaakte fouten die ouders na een scheiding maken?

De kinderen gebruiken als machtsmiddel

Sommige ouders zetten hun kinderen in tijdens de strijd. Kinderen zijn over het algemeen altijd loyaal toe aan beide ouders, maar dit vinden veel ouders moeilijk. Ze zien liever dat het kind voor hen kiest. Zo wordt de ex-partner zwartgemaakt en worden ze opgestookt. Ook kan de omgangsregeling geblokkeerd worden. Veel kinderen hebben juist al veel moeite met een scheiding, maar oorlog tussen beide ouders zal het alleen maar zwaarder maken.

Omgangsregeling

Zeker voor jongere kinderen is een omgangsregeling met beide ouders erg belangrijk. Het is voor een kind alleen maar gezond om een band te hebben met beide ouders. Beide ouders moeten zich dus aan de omgangsregeling houden. Degene bij wie de kinderen wonen moet er voor zorgen dat de kinderen met plezier gaan. Stook ze dus niet op en houd ze ook niet thuis door allerlei afspraken in te plannen. Maar degene naar wie ze toe moeten, moet zich ook aan de afspraken houden. Zorg dat je op tijd bent en zeg niet af. Doe je best om de kinderen te vermaken en luister naar ze zodat de band in tact blijt.

Maak jouw eigen website met JouwWeb