Scheiding
Echtscheiding-informatie.nl

Mannen na de scheiding

Wanneer je mensen na een scheiding spreekt, dan vallen er over het algemeen een aantal dingen op. Zo hebben de meeste geen goed woord over voor hun ex-partner. Het lijkt wel alsof ze vergeten zijn dat ze blijkbaar ooit wel van elkaar gehouden hebben. Ook zien veel mensen zichzelf na de scheiding als een slachtoffer, terwijl de ander er alleen maar beter van is geworden. Ruzie en commentaar is er zelfs na de scheiding nog vaak. Populaire onderwerpen hiervoor zijn geld, geld, geld en nieuwe relaties! Na verschillende mannen te hebben gesproken na een scheiding, zijn er een aantal punten die vaak terugkomen!

Veel gehoorde klachten van mannen na de scheiding

In veel gevallen is de ex-vrouw een echte kenau. De man heeft echt zijn best gedaan tijdens het huwelijk en hij deed alles maar de vrouwen waren eigenlijk ontzettend lastig. Zo was het nooit goed genoeg. Veel ex-vrouwen zaten te klagen dat de mannen niks in het huishouden deden en dat ze meer geld moesten verdienen. Er werd van de man verwacht dat hij braaf thuis zou zitten. Zo werd vaak verboden om gezellig wat met vrienden te doen. Ook vonden veel ex-vrouwen het leuk om de man in het openbaar voor gek te zetten of af te snauwen. Toen de scheiding bekend gemaakt werd was de reactie van veel mensen dat ze niet snapten waarom de man niet eerder is gaan scheiden!

Na de scheiding begon het echte gezeur eigenlijk pas. Zeker als er kinderen in het spel zijn heb je als man vrij weinig te vertellen. In veel gevallen (zeker als het een huurhuis betreft) blijft de vrouw er wonen met de kinderen. Ook het merendeel van de spullen blijft daar. De mannen moeten met veel moeite in een klein huisje en met een klein budget proberen een nieuw leven op te bouwen.

Geld is het grootste probleem. De meeste mannen waren kostwinner, terwijl de ex-vrouw niet of weinig werkt. Ze zou best meer kunnen werken, maar in de meeste gevallen wordt hier mee gewacht totdat de hoogte van de alimentatie vaststaat. Stel je voor dat de ex-man minder kaal wordt geplukt! De man betaalt dus de hoofdprijs aan kinderalimentatie en parteralimentatie. Er blijft voor de man zelf een bedrag over net boven het minimumloon. En o wee als hij een maand te laat betaalt.. dan wordt gelijk het kansloze LBIO ingeschakeld.

In principe mag de partneralimentatie stopgezet worden als de vrouw gaat samenwonen met een nieuwe man. Maar de ex-vrouw zou wel gek zijn om dit te doen. Je kunt veel beter gaan latten. Of beter nog, zorgen dat de nieuwe relatie ingeschreven staat op een ander adres! Zo kunnen ze wel allerlei leuke dingen doen van het geld van de ex-man!

De omgang met de kinderen loopt stroef. De ex-vrouw vindt het namelijk leuk om de man af te kraken en negatief neer te zetten. Zo is het zijn schuld dat ze zijn gaan scheiden en doet hij van alles verkeerd. Ook de omgangsregeling wordt tegen gewerkt. Of de kinderen worden opgestookt dat ze niet welkom bij de vader zijn of er worden allerlei dingen gepland zodat de kinderen niet kunnen komen. De kinderen worden contstant ingezet om te laten zien hoe zielig de ex-vrouw is. In sommige gevallen worden ze zelfs gebruikt om de man bij zijn vrienden en familie weg te stoken.

Over de nieuwe vriendin van de man wordt steevast negatief gepraat. Zij is misschien nog wel meer de zondebok dan de man zelf! Zodra er een nieuwe vriendin is, gaan de ex-vrouwen nog meer proberen om de omgang met de kinderen tegen te houden en ze zien het als een kans om nog meer geld te eisen, zeker als de nieuwe vriendin een leuke baan heeft!

Conclusie

Zoals hierboven beschreven wordt het natuurlijk erg zwart/wit neergezet, maar de realiteit is dat veel mannen zich in verschillende punten zullen herkennen. Heb je ook een scheidingsverhaal? Reageer dan en zet je verhaal hieronder!

Reactie plaatsen

Reacties

merly
16 dagen geleden

ik ben hier om te getuigen wat deze grote spreukenjager voor mij heeft gedaan. Ik geloof nooit in spreuken, tot ik geneigd was het te proberen. Ik en mijn man hebben veel problemen gehad om samen te wonen, hij zal me niet altijd gelukkig maken omdat hij verliefd is geworden op een andere Dame Buiten ons huwelijk heb ik mijn best gedaan om ervoor te zorgen dat mijn man deze vrouw verlaat, maar hoe meer ik met hem praat hoe meer hij me verdrietig maakt, dus mijn huwelijk viel in scheiding omdat hij me geen aandacht geeft. Dus met al die pijn en angst, besloot ik contact op te nemen met deze spreukenjager om te zien of dingen tussen mij en mijn man weer kunnen trainen. deze spreuk die Dr PEACE me vertelde dat mijn man echt in een grote puinhoop zit, dat hij een charmante magie is, dus hij vertelde me dat hij alles weer zou doen zoals gewoonlijk. hij ging door en gooide de spreuk voor mij, na 3 dagen hij de spreuk over mijn man deed hij volledig veranderd Hij kwam verontschuldigen bij mij en zei hoe hij me behandelde dat hij niet wist wat hij deed, ik en mijn man is terug bij elkaar ik echt dank Dr PEACE voor het krijgen van mijn man terug naar mij Ik wil dat iedereen contact met hem op voor degenen die problemen hebben in verband met het huwelijk en relatie problemen, hij zal het oplossen voor u. Het e-mailadres is hier: doctorpeacetemple@gmail.com
WhatsApp: +2348059073851
Viber: +2348059073851

Pharma908
3 jaar geleden

Very nice site!

Pharmd565
3 jaar geleden

Very nice site!

Pharme789
3 jaar geleden

Very nice site!

Pharmd124
3 jaar geleden

Very nice site!

Pharme316
3 jaar geleden

Very nice site!

Pharme848
3 jaar geleden

Very nice site!

Pharme455
3 jaar geleden

Very nice site!

Smithd775
3 jaar geleden

Im thankful for the post. Great. abcebggbcfddbabg

Daan Vos
4 jaar geleden

Tja, zijn wij mannen nu zulke stakkers of zijn onze exen eigenlijk Hexen?
De verhalen zijn zeer herkenbaar.... Ik heb er een boek over geschreven. Om het van me af te schrijven. Dat is gelukt :-). Het boek heet Hexenjacht en is verkrijgbaar via uitgeverij Boekenbent. Voor info zie:

http://shop.boekenbent.com/product_info.php?products_id=1014

Een klein fragment uit een van de 69 verhalen getiteld: "Pikstraf"

"Ik heb eens een keer een hex triomfantelijk haar partner pikstraf horen toekennen waarvan ik wist dat ie inmiddels zo vreemd ging als het maar kon. Hij droeg zijn lot als een echte man. In het bijzijn van alle vrienden en vriendinnen. Het leukste was dat de vrouw waarmee hij heerlijk vreemd ging er ook bij stond. Zij vertrok natuurlijk geen spier. Nog leuker is dat zij ook tot de hexenkring behoorde. Mijn vriend hoorde het hexenvonnis “Pikstraf voor jou mannetje. Deze maand wordt er niet meer geneukt!” zwijgend aan. Maar ik zag hem denken “Inderdaad, … niet met jou”.

Wim van Diermen
5 jaar geleden

Hoe herkenbaar deze verhalen.
Mijn vrouwweigert haar inkomen op te geven, heeft een eigen onderneming; massagepraktijk werkt als freelance masseuse bij een sauna. Vangt €9,172,-/jaar aan PGB. Maar claimt 0 inkomen te hebben. Gevolg, de man mag €239,-/kind/maand betalen. We hebben er twee. In verweer gegaan, de. Vrouw heeft erkend dat ze meer inkomen heeft, maar de rechtbank acht het niet aannemelijk dat ze opzettelijk inkomen heeft verzwegen. Gevolg de man mag deze keer €186,-/kind/maand betalen. Dit omdat de rechtbank blijft uitgaan van de erkende foutieve gegevens van de vrouw. Volgens mijn advocate kan ik de onterecht betaalde rekeningen tav mijn vrouw op mijn buik schrijven. Dit scheelt toch weer €30.242,94. Ik raak inmiddels zeer gefrustreerd van dit idiote rechtsysteem. Schijnbaar zijn er alleen randdebielen in dit vak werkzaam.

Ed
5 jaar geleden

Het bovenstaande verhaal klopt helemaal! Ik ben in 2004 gescheiden en heb 2 kinderen. In eerste instantie verliep alles vrij prettig. We hebben een co ouderschap (ten minste dat dacht ik) Sinds anderhalf jaar is mijn ex schoonmoeder in de zelfde plaats gaan wonen als mijn exvrouw. En sindsdien is het gesodemieter begonnen. Toen mijn ex schoonmoeder nog niet was verhuisd, had ik een goede band met mijn ex vrouw. Alles werd besproken omtrent de kinderen etc. Maar sinds anderhalf jaar is alles anders. Ik word niet meer op de hoogte gehouden over school, medische zaken en noem maar op. Mijn kinderen zijn ineens hondsbrutaal tegen me. En ik merk dat ze worden opgestookt met negatieve zaken. Zoals bijvoorbeeld.. Je vader betaald nergens aan mee. Nee gek he.... ik ben sinds 2009 werkloos, en als bijna 50 jarige kom ik niet aan de bak. Heb een bijstandsuitkering en werk bij als postbezorger. Alleen de verdiensten van postnl worden ingehouden op mijn uitkering. De kinderen komen in principe ieder weekend. Alleen kan ik ze niet veel geven. Van een alleenstaande uitkering kan jou nou eenmaal geen drie personen onderhouden. Daar waar mijn ex vrouw samen met mijn ex schoonmoeder weekendjes naar de efteling boekt, moeten ze het bij mij doen met een weekendje thuis achter de pc. Of heel af en toe als het geld er voor is, ga ik met ze uit eten. Nu blijkt dat door alle stress mijn dochter zich krast en psychologische hulp nodig heeft. En wie krijgt daarvan de schuld? Juist u raad het goed, ik dus! Maar de maat is vol en mijn vechtlust niet weg. Ik ga het niet laten gebeuren dat mijn kinderen door dat "mens" worden afgepakt! Wordt vervolgd....

belfie
5 jaar geleden

Ja dit kon mijn verhaal wel zijn alleen ben ik een vrouw en wat hier word beschreven past heel goed bij mijn ex-man.
Ben bezig met jeugdzorg kinderbescherming en voogd voor mijn drie zonen.
afgelopen week heb ik kunnen bewijzen dat de raad hele grote fouten gemaakt. Brieven die kwijt zijn onderzoek niet zo gegaan zoals het moet dus na klacht kwamen we erachter dat ze een aangetekende brief plus mail kwijt zijn. Ja en nu???? Ondertussen gat mijn ex gewoon door met zn praktijken en vervreemden mijn kinderen steeds meer van mij.

F.D. van der Wee
6 jaar geleden

In een sinds 1996 aanslepende echtscheiding heeft na een inkeerregeling mijnerzijds in 2012 een verdeling plaats gevonden waarbij mijn ex een sinds 1998 in bezit hebbende zwarte Luxemburgse miljoenen rekening apart/extra werd toegedeeld. Dit was bij de Nederlandse justitie al jaren bekend, maar daar werd geen aandacht aan geschonken, zodat buiten deze zwarte inkomsten (rendement 7% per jaar netto/netto volgens eigen opgave), zij volgens de rechter nog recht had op een aanzienlijke alimentatie (Fl.7.000 per maand) vanaf het jaar 2000 tot heden.
Met dit buitensporig alimentatievonnis uit 2004 probeert men momenteel mijn appartement te verkopen aangezien ik vanaf 2004 geen alimentatie meer betaald heb om bovenstaande redenen.
Omdat uit het verdelingsvonnis van 2012 blijkt dat haar inkomsten groter waren dan de mijne, heb ik een herziening alimentatie aangevraagd waarbij haar alimentatie aanspraken vanaf 2000 op nul worden gezet en het reeds betaalde wordt terug gevorderd. De inkomsten verschillen zijn zelfs zo groot dat ik alimentatie van haar zou kunnen vragen.
Omdat ons vernietigingsverzoek van de verkoop appartement, i.v.m. de herziening van de alimentatie, op 10juli 2013 is behandeld bij de Rechtbank te 's-Hertogenbosch en is afgewezen wil men doorgaan met de verkoop. Door deze uitspraak van dit vernietigingsverzoek ben ik genoodzaakt het te vorderen bedrag na verrekening te betalen aangezien dit bedrag maar een fractie betreft van de waarde van mijn appartement.
Door toedoen van deze rechtbank zal bij een gunstig vonnis in de herziening alimentatie, het terug halen van betaalde bedrag moeilijk worden want gezien de opstelling van mijn ex in het verleden, zal het van een kale kikker veren plukken worden. Vorig jaar bestond haar bezit nog uit vele miljoenen euro's en nu de belastingen erbij betrokken raken verklaart ze bij de rechtbank geen cent meer te bezitten. Dit hebben wij duidelijk bij de rechtbank aangegeven en zelfs een escrow-rekening werd door mijn ex afgewezen, dit zegt genoeg, nu vangen en straks z.g. niets meer hebben en aan dit, in mijn ogen, frauduleuze handelen werkt de Nederlandse justitie mee. Hopende nu ik het vermoeden heb dat de belastingdienst zich er mee gaat bemoeien, dat van deze frauduleuze praktijken nu eindelijk eens een strafzaak komt want het kan toch niet zo zijn dat rechters boven omschreven praktijken toelaten/meewerken en bijstand moedertjes om het zwart bijverdienen van enkele honderden euro's de nek omdraaien.
Meer informatie of reacties? : 0032-(0)89731986 of fdvanderwee@hotmail.be

Jan Verschuren
6 jaar geleden

In mijn geval hebben wij beiden, mijn ex en ik, ons in de aanloop naar de scheiding redelijk naar elkaar toe opgesteld. Ik zou haar steunen en de bedoeling was dat ze langzaamaan weer wat meer zelfvoorzienend zou worden zodat de alimentatie tot een niveau teruggebracht kon worden dat ik voor langere tijd zou kunnen betalen. Meteen na de scheiding echter is de situatie snel, ook onder invloed van haar familie, bijzonder smerig geworden. Alle mooie beloftes en voornemens verdwenen in de prullenbak en ze probeert er nu het maximale uit te halen. Moraal: vertrouw nooit iemand op de blauwe ogen bij een scheiding, ook al ken je elkaar door en door. In iedere ex schuilt een potentiele gewetenloze geldwolf. Ik heb het hele verhaal van me af proberen te schrijven op http://home.hccnet.nl/jan.verschuren/scheiding

Erwin
7 jaar geleden

Veel overeenkomsten met het verhaal van Fred.
Volkomen onverwachts gaf mijn vrouw na bijna 20 jaar huwelijk aan dat ze wilde scheiden. Ik was totaal in shock en voor haar was dat aanleiding om de scheiding er maar zo snel mogelijk door te duwen. Alles had ze vooraf uitgepluist: Hoe krijg ik zoveel mogelijk alimentatie, hoe kan ik in het huis blijven wonen en laat mijn man maar tijdelijk in een afbraakwoning zitten. Ik ben al die jaren heel goed voor haar en de kinderen geweest, maar dat telde niet meer. Ik was niet in staat om kritisch naar het scheidingsconvenant te kijken, zo kapot was ik. In alles heeft ze haar zin gekregen. Na de verhuizing hield ik zo'n 148 euro per maand over om van te leven en kleding van te kopen.
Voor mijn 3 kinderen en ex-partner mocht ik 850 euro per maand neertellen, maar had desondanks niets meer te vertellen over mijn kinderen.
Mijn ex regelde alles zelf, onthield me van schoolinfo en medische zaken aangaande de kinderen. Waarom? Ik ben er nog steeds niet achter.

Na 2 jaar ben ik weer gaan samenwonen en kreeg ik het wat ruimer. Mijn ex schroomde niet om meteen een advocaat op mij (ons) af te sturen; meer geld moest er komen. Dat ze zelf er een relatie op na hield maakte niet uit. Ze zorgde er keurig voor dat ze niet meer als 3 dagen per week samen leefden. Zij had als alleenstaande moeder recht op een pro-deo advocaat, ik moest voor nood ook een advocaat inhuren a 200 euro per uur. Handenvol geld heeft het me gekost, maar ik heb laten zien dat ik niet meer met me laat sollen. Ze heeft uiteindelijk bakzeil gehaald vanwege al haar zwarte inkomsten die anders boven water waren gekomen.

Vreselijk te zien en te voelen dat iemand van wie je ooit dacht te houden zo achterbaks kan zijn. Ik heb het nu goed met een nieuwe partner waarvan ik weet dat zij in ieder geval oprecht van me houdt.

Fred
7 jaar geleden

Heel herkenbaar het verhaal over gescheiden mannen. Ik ben na een relatie van bijna 17 jaar bij mijn vrouw weg gegaan en waarom, omdat deze dame dacht van twee walletjes te kunnen eten. Maar wat een ellende daarna zeg, niet te geloven.

Ik heb de kinderen in co-ouderschap maar betaal ook nog alimentatie aan mevrouw omdat ze weigert meer te gaan werken. Ondertussen wel lekker een vriendeje bij haar wonen, maar v anzelfsprekend niet op haar adres. Nu ben ik denk ik wel spekkoper met een alimentatie plicht van € 150,00. Ik kan haar ook wel garanderen dat ik gelijk ontslag neem bij mijn werkgever als ik ooit meer moet gaan betalen.

Mijn moto is altijd geweest "bedonder met niet, want dan pak ik je terug". En ja dat heeft ze gemerkt. De woning die we hadden heb ik onder de waarde overgenomen, wel € 25.000 contant mee gegeven aan haar. De kinderen in co-ouderschap, daar heb ik haar gelijk voor laten tekenen toen ze na drie maanden weer op de stoep stond voor ze. Ach en zo kan ik nog wel even door gaan, maar helaas te weinig ruimte