Scheiding

Mannen na de scheiding

Wanneer je mensen na een scheiding spreekt, dan vallen er over het algemeen een aantal dingen op. Zo hebben de meeste geen goed woord over voor hun ex-partner. Het lijkt wel alsof ze vergeten zijn dat ze blijkbaar ooit wel van elkaar gehouden hebben. Ook zien veel mensen zichzelf na de scheiding als een slachtoffer, terwijl de ander er alleen maar beter van is geworden. Ruzie en commentaar is er zelfs na de scheiding nog vaak. Populaire onderwerpen hiervoor zijn geld, geld, geld en nieuwe relaties! Na verschillende mannen te hebben gesproken na een scheiding, zijn er een aantal punten die vaak terugkomen!

Veel gehoorde klachten van mannen na de scheiding

In veel gevallen is de ex-vrouw een echte kenau. De man heeft echt zijn best gedaan tijdens het huwelijk en hij deed alles maar de vrouwen waren eigenlijk ontzettend lastig. Zo was het nooit goed genoeg. Veel ex-vrouwen zaten te klagen dat de mannen niks in het huishouden deden en dat ze meer geld moesten verdienen. Er werd van de man verwacht dat hij braaf thuis zou zitten. Zo werd vaak verboden om gezellig wat met vrienden te doen. Ook vonden veel ex-vrouwen het leuk om de man in het openbaar voor gek te zetten of af te snauwen. Toen de scheiding bekend gemaakt werd was de reactie van veel mensen dat ze niet snapten waarom de man niet eerder is gaan scheiden!

Na de scheiding begon het echte gezeur eigenlijk pas. Zeker als er kinderen in het spel zijn heb je als man vrij weinig te vertellen. In veel gevallen (zeker als het een huurhuis betreft) blijft de vrouw er wonen met de kinderen. Ook het merendeel van de spullen blijft daar. De mannen moeten met veel moeite in een klein huisje en met een klein budget proberen een nieuw leven op te bouwen.

Geld is het grootste probleem. De meeste mannen waren kostwinner, terwijl de ex-vrouw niet of weinig werkt. Ze zou best meer kunnen werken, maar in de meeste gevallen wordt hier mee gewacht totdat de hoogte van de alimentatie vaststaat. Stel je voor dat de ex-man minder kaal wordt geplukt! De man betaalt dus de hoofdprijs aan kinderalimentatie en parteralimentatie. Er blijft voor de man zelf een bedrag over net boven het minimumloon. En o wee als hij een maand te laat betaalt.. dan wordt gelijk het kansloze LBIO ingeschakeld.

In principe mag de partneralimentatie stopgezet worden als de vrouw gaat samenwonen met een nieuwe man. Maar de ex-vrouw zou wel gek zijn om dit te doen. Je kunt veel beter gaan latten. Of beter nog, zorgen dat de nieuwe relatie ingeschreven staat op een ander adres! Zo kunnen ze wel allerlei leuke dingen doen van het geld van de ex-man!

De omgang met de kinderen loopt stroef. De ex-vrouw vindt het namelijk leuk om de man af te kraken en negatief neer te zetten. Zo is het zijn schuld dat ze zijn gaan scheiden en doet hij van alles verkeerd. Ook de omgangsregeling wordt tegen gewerkt. Of de kinderen worden opgestookt dat ze niet welkom bij de vader zijn of er worden allerlei dingen gepland zodat de kinderen niet kunnen komen. De kinderen worden contstant ingezet om te laten zien hoe zielig de ex-vrouw is. In sommige gevallen worden ze zelfs gebruikt om de man bij zijn vrienden en familie weg te stoken.

Over de nieuwe vriendin van de man wordt steevast negatief gepraat. Zij is misschien nog wel meer de zondebok dan de man zelf! Zodra er een nieuwe vriendin is, gaan de ex-vrouwen nog meer proberen om de omgang met de kinderen tegen te houden en ze zien het als een kans om nog meer geld te eisen, zeker als de nieuwe vriendin een leuke baan heeft!

Conclusie

Zoals hierboven beschreven wordt het natuurlijk erg zwart/wit neergezet, maar de realiteit is dat veel mannen zich in verschillende punten zullen herkennen. Heb je ook een scheidingsverhaal? Reageer dan en zet je verhaal hieronder!