Scheiding
Echtscheiding-informatie.nl

Zij vertelt

Haar verhaal na de scheiding

Veel vrouwen lijken alles te hebben tijdens hun huwelijk. Een leuke man, mooie kinderen, een gezellig huisje en genoeg geld op de bankrekening. In veel gevallen is de man kostwinnaar terwijl de vrouw parttime een leuk centje bijverdient. Maar na een scheiding wordt de realiteit heel anders. Dag mooi huisje en centjes! In plaats van op een man te kunnen leunen staat de vrouw er opeens alleen voor. Er moet geld binnen gebracht worden, maar er moet ook voor de kinderen worden gezorgd. Veel vrouwen hebben geen goed woord over voor hun ex-man. Wat doet hij allemaal verkeerd?

Na de scheiding

Het grootste probleem na de scheiding is de alimentatie en de kinderen. Veel vrouwen worden verplicht om meer te gaan werken, terwijl ze dit eigenlijk niet willen. De ex-man onderschat hoe zwaar het is om alleen voor de opvoeding van de kinderen te staan en ook zelf voor inkomen te moeten zorgen. Fulltime werken en de zorg voor de kinderen gaat eigenlijk niet samen, zeker als het jonge kinderen zijn. Partneralimentatie en kinderalimentatie zijn dus heel belangrijk voor de vrouw. Niet om van te shoppen of drie keer per jaar op vakantie te gaan, nee het geld wordt in de meeste gevallen echt puur gebruikt voor levensonderhoud.

Toch zijn ex-mannen er niet zo happig op om alimentatie te betalen. Voor de kinderen gaat nog net, als het bedrag tenminste niet te hoog is. Maar partneralimentatie vinden ze echt niet kunnen. Veel mannen proberen om onder de alimentatie uit te komen of er tenminste voor te zorgen dat ze zo min mogelijk hoeven te betalen. Op die manier kunnen ze zelf een lekker leventje blijven houden, terwijl de vrouw moeite moet doen om het hoofd boven water te houden. Wanneer de vrouw krap zit of iets extra's wilt kopen dan hoeft ze hiervoor niet bij de ex-man aan te kloppen. Je krijgt als moeder tenslotte ook belastingvoordeeltjes en kinderbijslag.

Ook de omgangsregeling is een moeilijk punt. De meeste vaders willen hun kinderen wel graag zien, maar het liefst alleen als het hun goed uitkomt. Een vaste omgangsregeling is moeilijk in dat geval. Veel mannen zijn niet gewend om twee dagen alleen met hun kinderen door te brengen. Gelukkig zijn er veel mannen die dat er prima vanaf brengen, maar helaas zijn er ook mannen die de kinderen eigenlijk maar aan hun lot overlaten. Zeker wanneer de ex-man een nieuwe vriendin heeft, bestaan de kinderen eigenlijk niet meer.

Kort samengevat komt het er op neer dat de man een heerlijk leventje blijft houden na de scheiding zonder kinderen en verantwoording, terwijl de inkomsten en de opvoeding op de schouders van de vrouw terecht komt

Conclusie

Het is hierboven natuurlijk erg zwart/wit neergezet, maar helaas blijkt het in de praktijk zo wel eens te werken. Herken je jezelf in bovenstaand verhaal en wil je ook je ei kwijt? Schrijf hieronder dan jouw verhaal op.

Reactie plaatsen

Reacties

Morena Van Martins
20 uur geleden

Ik heb een fout gemaakt door mijn vriend te bedriegen, ik kan echt niet uitleggen hoe het gebeurt, omdat het nu jammer voor me is, maar mijn grootste spijt was toen mijn vriend het wist en het met mij uitmaakte. Ik hou zoveel van hem, maar ik weet echt niet hoe ik mezelf zo'n fout heb laten maken, ik smeekte hem, maar hij weigerde me terug te nemen. Het leven was eenzaam en mijn gedachte om voor altijd bij hem te wonen was weg. Toen ik dinsdagochtend op zoek was naar nieuws over corona-virus en andere dingen op internet, kwam ik getuigenissen tegen van mensen die Lord Bubuza heeft geholpen. Ik nam contact op met Lord Bubuza en vertelde hem alles wat er was gebeurd en hij beloofde me te helpen. Lord Bubuza vertelde me dat Nicole me zal vergeven en met me zal trouwen. Ik geloofde hem niet omdat Nicole een onstuimige jongen was, maar nadat ik de items had gekocht, sprak Lord Bubuza de betovering uit en zei hij me te wachten op resultaat. Uren later belde Nicole me en vroeg waar ik was, vertelde ik hem, hij kwam huilend en smeekte me hem terug te accepteren. Hij heeft me voorgesteld en we zijn nu 2 jaar getrouwd, we hebben een dochter. Het was als een droom, maar nu begrijp ik waarom Lord Bubuza God ON EARTH wordt genoemd. Neem contact op met Lord Bubuza voor elke vorm van hulp via Whatsapp: +1505569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

Morena Van Martins
5 dagen geleden

Ik heb een fout gemaakt die mijn relatie met mijn vriend beëindigde. Ik bedroog mijn vriend en hij maakte het uit met mij. Ik kan echt niet uitleggen hoe het gebeurde, maar mijn grootste spijt was toen mijn vriend wist dat ik hem bedroog en toen vertelde hij me dat het tussen ons was. Ik hou zoveel van hem, maar ik weet echt niet hoe ik mezelf zo'n fout heb laten maken, ik smeekte hem, maar hij weigerde te luisteren. Het leven was eenzaam en mijn gedachte om voor altijd bij hem te wonen was bijna weg toen ik getuigenissen van mensen tegenkwam die Lord Bubuza heeft geholpen. Ik nam contact op met Lord Bubuza en vertelde hem alles wat er was gebeurd en hij beloofde me te helpen. Lord Bubuza vertelde me dat Nicole me zal vergeven en met me zal trouwen. Ik geloofde hem eerst niet, maar nadat ik de items had gekocht, sprak Lord Bubuza de spreuk uit en zei hij me te wachten op resultaat. Uren later belde Nicole me en vroeg waar ik was, vertelde ik hem, hij kwam huilend en smeekte me hem terug te accepteren. Hij heeft me voorgesteld en we zijn nu 2 jaar getrouwd en we hebben samen een dochter. Het was als een droom, maar ik ben gaan begrijpen dat Lord Bubuza een God OP AARDE is. Neem contact op met Lord Bubuza voor elke vorm van hulp via Whatsapp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

Brian
een maand geleden

Mijn ex heeft tijdens onze 10 jarige relatie gewerkt. Sinds wij uit elkaar zijn werkt ze niet meer. hierdoor heeft zijn geen draagkracht en ik wel. Dit betekend dat ik giga veel kinderalimentatie moet betalen om in alle kosten te voorzien. Persoonlijk vind ik dat zij ook kan werken, er is immers geen beperking o.i.d.. Indien zij werkt zouden voor mij de kosten lager zijn en heb ik ook weer de mogelijkheden om te leven. Ik heb een co-ouderschap met 2 jonge kinderen naast een FT baan. Stop met zeggen dat het niet te combineren is en stap uit de slachtofferrol. Volgens mij wonen we in een land waar emancipatie hoog staat. Ga werken en neem je eigen verantwoording. Welkom in Nederland waarin gelijke rechten niet tellen

Patrick
een maand geleden

Dit verhaal is zeker weten door een vrouw geschreven.

Ik vind dat een vrouw wel degelijk full time kan werken.

Die ex van mij vangt meer dan 1000 euro per maand om op haar kont te zitten.
En waarom omdat ze minder is gaan werken is haar draagkracht lager.
Ik kan je vertellen dat ze meer overhoud dan ik.
Dit hele verhaal hierboven klopt niet.
Dat mannen geen tijd voor de kinderen maken ik krijg die van mij amper mee.
En ik moet halen en brengen en zij niets.
Want als ik zeg kom jij ze brengen zegt ze dan kom je ze toch niet halen.
Lekker leventje behouden jezus!

Echt door een vrouw gescheven

Peter
2 maanden geleden

Mijn vrouw en ik liggen in scheiding. Ze heft altijd verschillende poetsadressen gehad. Vlak voor echtscheiding gaat ze de ziektewet in (verdient nu 70% van het salaris). Ze eist partneralimentatie, en het bizarre is dat ze die krijgt. Belachelijk dat een vrouw in deze tijden nog als een parasiet op de ex kan leven. Ex kan toch zelf meer gaan werken. Ik wil fifty fifty voor de kids zorgen. Maar ook dat wil ze niet, zij wil dat ik voor mijn kids slechts een weekend in de 2 weken kan zorgen. Dit is te gek voor woorden. Meeste rechters zijn vrouw en rkeen er maar op dat de vrouw meestal bevoordeeld wordt.

Hannah
6 jaar geleden

Trouwen doe je niet zomaar. Scheiden evenmin. Ik heb goed nagedacht voordat ik deze stap nam en ondanks mijn grote gezin ervoor gezorgd databanken eigen full time inkomen had, voordat de scheiding rond was.men nee, ik heb noch Partneralimentatie, noch kinderalimentatie en ja, het is een hele klus. Maar ik kan wel trots zijn op mijzelf . En dat mijn ex man het veel royaler heeft? Prima toch? Als hij zich daar goed bij voelt ,laat hem.hij heeft zijn leven , ik het mijne. Ik hoef geen dankjewel te zeggen,geen hand op te houden. Inmiddels heb ik een nieuw partner , maar ik ben door alles een stuk zakelijker geworden. Wij hebben beiden onze eigen inkomens en financiën , geen gedoe en gezeur. Dames en heren, hoofd omhoog, borst vooruit, dit kunnen wij prima, kinderen opvoeden en een baan hebben.

Hannah
6 jaar geleden

Trouwen doe je niet zomaar. Scheiden evenmin. Ik heb goed nagedacht voordat ik deze stap nam en ondanks mijn grote gezin ervoor gezorgd databanken eigen full time inkomen had, voordat de scheiding rond was.men nee, ik heb noch Partneralimentatie, noch kinderalimentatie en ja, het is een hele klus. Maar ik kan wel trots zijn op mijzelf . En dat mijn ex man het veel royaler heeft? Prima toch? Als hij zich daar goed bij voelt ,laat hem.hij heeft zijn leven , ik het mijne. Ik hoef geen dankjewel te zeggen,geen hand op te houden. Inmiddels heb ik een nieuw partner , maar ik ben door alles een stuk zakelijker geworden. Wij hebben beiden onze eigen inkomens en financiën , geen gedoe en gezeur. Dames en heren, hoofd omhoog, borst vooruit, dit kunnen wij prima, kinderen opvoeden en een baan hebben.

Joke
7 jaar geleden

Mijn ex is vreemd gegaan. Is nu nog steeds met die vriendin. We hebben een dochter en een zoon. Mijn zoon zit in een instelling voor kinderen met een gedragsprobleem. Ik had een eigen bedrijfje waar ik partime in werkte. Maar helaas moest ik daar mee stoppen anders kreeg ik geen uitkering. Ik wil heel graag werken, maar doordat ik soms drie keer per week naar de instelling moet kan dat gewoon niet. Mijn ex betaald helemaal niets. Maar gaat wel op vakantie weekendjes weg, nieuwe auto. En kan niets betalen voor de school waar me dochter heen gaat. Kost ook 800 per jaar. Ik weet het gewoon niet meer. Zit aan de grond, de gemeente kan me ook niet helpen.

Robin
7 jaar geleden

Mijn ex-vrouw vond de buurman leuker en ik kon vertrekken.

Ik vindt het vreselijk dat ik mijn jongens nu veel minder zie. 1 x keer in de 2 weken een weekend.

Ik zit noodgedwongen in een duur huurhuis (want te hoog inkomen voor sociale woningbouw) en kan na aftrek van KA, maar NET rondkomen. Ik heb mijn auto weg moeten doen en ga voorlopig ook niet op vakantie (en dat vindt ik zo jammer voor de jongens). Ook ben ik van fitness afgegaan om geld te besparen en heb de krant opgezegd.

Mijn ex-vrouw daarentegen, woont al weer lekker samen met de buurman (niet officieel geregistreerd) en hebben samen een riant inkomen. Hij is namelijk eigenaar van een keten supermarkten. En ik maar KA betalen!

Ik kan nu niet eens minder werken om b.v. co-ouderschap aan te kunnen vragen, want dan kan ik mijn huis niet meer betalen.

En als ik meer zou gaan werken staan mijn ex gelijk op de stoep met Euro-tekens in haar ogen.

Ik hoop zo dat het fout gaat tussen die 2!! Iedereen in mijn omgeving, ook onze oude gezamenlijke vrienden, verwachten dit eigenlijk ook.

Beetje wraak ;)

Betty
7 jaar geleden

Mag ik bij deze mijn verhaal doen.
Ih heb samengewoond, waarbij mijn partner al net zo sluw was om eronder uit te komen voor de 'gratis'oppas die hij aan huis had voor ook zijn kind. Ik wilde graag weer gaan werken , dat deed ik voordat wij samen waren namelijk ook. Alleen had meneer zijn vervellde gezichten al reeds klaar als ik over werken begon. Nee, ik hoefde niet te werken was het advies, want hij was eigen baas.Nou, het zal mij niet meer overkomen dit soort doortrappte kerels.Hij heeft mij nooit serieus gezien want hij heeft een persoonlijkheids stoornis. Hij die zo voorbeeldig is, nou, nou en hoe!!!
Ik loop mij van voor naar achter te solliciteren met elke keer nee sorry'!, Werk mijn naad uit met werk op vrijwilligers bsasi, zorg extra goed voor mijn kind en probeer het liefde, rust en toewijding te geven. Nee, ik begrijp zulke vrouwen niet die anderen beschuldigen dat ik op de zak zou teren van ex-partner, ik heb niks!want wij waren niet getrouwd. Maar, hij kon wel werken in de uren dat ik eigenlijk wel wilde werken maar er vanaf werd gehouden. Wie is dan verantwoordelijk, ik die wilde werken maar niet mocht, wel gratis een gat op CV, en hij maar werken omzonodig het hoog te houden voor andermans ogen.Nee, een partner allimentatie is wel degelijk je recht. Voor alles wat jij doet, in huis, je kind enz.En de nachten dat jij tenen zit te krommen en ongerust bent als je baby minder eet, of dat het minder ging, gaat de ex-man triomfantelijk zijn bloemen buiten zetten en vreemd!
Dit soort mannen, mogen betalen voor de overwerkte huismoeders ja zeker wel.En dat heeft niets te maken met dat die vrouw lui is of wat dan ook, haar offer was de zorg voor de kinderen en meneer heeft niets hoeven te schuiven zowel op werk gebied als met zijn hobby's vrienden etc....

belsamien
7 jaar geleden

Toen had ik een baan van 28 uur in de week, een redelijk inkomen en kinderen gingen 1 dag naar hun vader en 2 dagen naar opa en oma.
Helaas raakte ik mijn baan kwijt, credietcrisis, geen subsidies meer, dus geen werk.
Nu zorg ik graag voor mijn kinderen, ben ik er als ze me nodig hebben, als er iets op school moet gebeuren en we hebben niet zoveel te besteden, maar maken er op een leuke manier toch een fijne tijd van. Ze zijn maar zo kort echt kind...
En ik krijg geen partneralimentatie...maar om nu fulltime te gaan werken, combineren met mijn huishouden en 3 kids..dat zie ik niet zo zitten..op zoek naar een leuke parttime baan in deze tijd met tig mensen die ook in de schuitje zitten. Helaas...

Eline
7 jaar geleden

Hoezo is het te zwaar om te werken als alleenstaande moeder?? Ik ben als gescheiden moeder altijd blijven werken en heb gewoon opvang geregeld voor de kinderen. Kost wat geld en moeite maar is best te doen hoor. Je hebt in de weekenden en savonds en in de vakanties ook tijd voor de kinderen mocht je het willen gooien op "ja maar ik wil de kinderen zien opgroeien, ik wil er zijn voor de kids". Ik ben het met bovenstaande dus volstrekt oneens en vind dat vrouwen die teren op de zak van hun ex-man maar aan het werk gezet moeten worden. De man werkt toch ook, vaak hebben ze een co-ouderschap dus waarom zou de man dan wel naast de zorg voor de kinderen kunnen blijven werken en de vrouw niet? Iedere werkloze volwassene in Nederland die niet invalide is wordt geacht werk te zoeken en ik vind dat daar best wel eens wat meer gepushed mag worden. De meeste vrouwen die thuis zitten en partneralimentatie ontvangen zijn gewoon te lui om te werken en komen daar ook mee weg, ik heb legio praktijkvoorbeelden.

Eline
7 jaar geleden

Hoezo is het te zwaar om te werken als alleenstaande moeder?? Ik ben als gescheiden moeder altijd blijven werken en heb gewoon opvang geregeld voor de kinderen. Kost wat geld en moeite maar is best te doen hoor. Je hebt in de weekenden en savonds en in de vakanties ook tijd voor de kinderen mocht je het willen gooien op "ja maar ik wil de kinderen zien opgroeien, ik wil er zijn voor de kids". Ik ben het met bovenstaande dus volstrekt oneens en vind dat vrouwen die teren op de zak van hun ex-man maar aan het werk gezet moeten worden. De man werkt toch ook, vaak hebben ze een co-ouderschap dus waarom zou de man dan wel naast de zorg voor de kinderen kunnen blijven werken en de vrouw niet? Iedere werkloze volwassene in Nederland die niet invalide is wordt geacht werk te zoeken en ik vind dat daar best wel eens wat meer gepushed mag worden. De meeste vrouwen die thuis zitten en partneralimentatie ontvangen zijn gewoon te lui om te werken en komen daar ook mee weg, ik heb legio praktijkvoorbeelden.