Scheiding
Echtscheiding-informatie.nl

Zij vertelt

Haar verhaal na de scheiding

Veel vrouwen lijken alles te hebben tijdens hun huwelijk. Een leuke man, mooie kinderen, een gezellig huisje en genoeg geld op de bankrekening. In veel gevallen is de man kostwinnaar terwijl de vrouw parttime een leuk centje bijverdient. Maar na een scheiding wordt de realiteit heel anders. Dag mooi huisje en centjes! In plaats van op een man te kunnen leunen staat de vrouw er opeens alleen voor. Er moet geld binnen gebracht worden, maar er moet ook voor de kinderen worden gezorgd. Veel vrouwen hebben geen goed woord over voor hun ex-man. Wat doet hij allemaal verkeerd?

Na de scheiding

Het grootste probleem na de scheiding is de alimentatie en de kinderen. Veel vrouwen worden verplicht om meer te gaan werken, terwijl ze dit eigenlijk niet willen. De ex-man onderschat hoe zwaar het is om alleen voor de opvoeding van de kinderen te staan en ook zelf voor inkomen te moeten zorgen. Fulltime werken en de zorg voor de kinderen gaat eigenlijk niet samen, zeker als het jonge kinderen zijn. Partneralimentatie en kinderalimentatie zijn dus heel belangrijk voor de vrouw. Niet om van te shoppen of drie keer per jaar op vakantie te gaan, nee het geld wordt in de meeste gevallen echt puur gebruikt voor levensonderhoud.

Toch zijn ex-mannen er niet zo happig op om alimentatie te betalen. Voor de kinderen gaat nog net, als het bedrag tenminste niet te hoog is. Maar partneralimentatie vinden ze echt niet kunnen. Veel mannen proberen om onder de alimentatie uit te komen of er tenminste voor te zorgen dat ze zo min mogelijk hoeven te betalen. Op die manier kunnen ze zelf een lekker leventje blijven houden, terwijl de vrouw moeite moet doen om het hoofd boven water te houden. Wanneer de vrouw krap zit of iets extra's wilt kopen dan hoeft ze hiervoor niet bij de ex-man aan te kloppen. Je krijgt als moeder tenslotte ook belastingvoordeeltjes en kinderbijslag.

Ook de omgangsregeling is een moeilijk punt. De meeste vaders willen hun kinderen wel graag zien, maar het liefst alleen als het hun goed uitkomt. Een vaste omgangsregeling is moeilijk in dat geval. Veel mannen zijn niet gewend om twee dagen alleen met hun kinderen door te brengen. Gelukkig zijn er veel mannen die dat er prima vanaf brengen, maar helaas zijn er ook mannen die de kinderen eigenlijk maar aan hun lot overlaten. Zeker wanneer de ex-man een nieuwe vriendin heeft, bestaan de kinderen eigenlijk niet meer.

Kort samengevat komt het er op neer dat de man een heerlijk leventje blijft houden na de scheiding zonder kinderen en verantwoording, terwijl de inkomsten en de opvoeding op de schouders van de vrouw terecht komt

Conclusie

Het is hierboven natuurlijk erg zwart/wit neergezet, maar helaas blijkt het in de praktijk zo wel eens te werken. Herken je jezelf in bovenstaand verhaal en wil je ook je ei kwijt? Schrijf hieronder dan jouw verhaal op.

Reactie plaatsen

Reacties

Ophélie Aurélien
5 maanden geleden

Hallo allemaal, mijn naam is Ophélie Aurélien Ik woon bij het Choco-verhaal in België. Ik was gewond en had een gebroken hart toen er zeven maanden geleden een groot probleem ontstond tussen mij en mijn man. zo verschrikkelijk dat hij de zaak voor de rechter bracht voor een scheiding. Hij zei dat hij nooit meer bij hem wilde wonen en dat hij niet meer van me hield. Dus pakte hij het huis uit en zorgde ervoor dat ik en mijn kinderen veel pijn leden. Ik probeerde al mijn mogelijke middelen om hem terug te krijgen, na veel bedelen, maar alles was invail. En hij bevestigde dat hij zijn beslissing nam en dat hij me nooit meer zou zien. Dus op een avond, toen ik terugkwam van het werk, ontmoette ik een oude vriend van mij die ook met mijn man in hetzelfde bedrijf werkte, dat hij me belde en me vroeg wat het probleem is met mijn man. Dus legde ik alles aan hem uit, dus vertelde hij me dat de enige manier om mijn man terug te krijgen is om een ​​spell caster te bezoeken omdat het echt voor hem werkte. Dus ik geloofde nooit in een spreukgieter, maar ik had geen andere keuze dan zijn advies op te volgen. Toen gaf hij me een e-mail doctorosagiede75@gmail.com een ​​spingieter die hij bezocht. Dus de volgende ochtend stuurde ik een bericht naar de e-mail die hij me gaf, en de spellmeester verzekerde me dat ik mijn man binnen twee dagen terug zou krijgen als ik zijn instution zou volgen, dus deed ik alles wat hij me vroeg. De volgende ochtend, zo verrassend, belde mijn man die me de afgelopen zeven maanden niet had gebeld om me te vertellen of er een andere manier was om terug te komen in mijn leven. Gedurende 7 maanden Drosagiede maar met een glimlach op mijn gezicht, zodat hij terug in mijn leven kwam, met veel liefde en vreugde, verontschuldigde hij zich voor zijn fout en voor de pijn die hij mij en onze kinderen veroorzaakte. Vanaf die dag was onze relatie sterker dan voorheen, ik zou je adviseren als je problemen hebt om hem geluk te stellen.

Hannah
5 jaar geleden

Trouwen doe je niet zomaar. Scheiden evenmin. Ik heb goed nagedacht voordat ik deze stap nam en ondanks mijn grote gezin ervoor gezorgd databanken eigen full time inkomen had, voordat de scheiding rond was.men nee, ik heb noch Partneralimentatie, noch kinderalimentatie en ja, het is een hele klus. Maar ik kan wel trots zijn op mijzelf . En dat mijn ex man het veel royaler heeft? Prima toch? Als hij zich daar goed bij voelt ,laat hem.hij heeft zijn leven , ik het mijne. Ik hoef geen dankjewel te zeggen,geen hand op te houden. Inmiddels heb ik een nieuw partner , maar ik ben door alles een stuk zakelijker geworden. Wij hebben beiden onze eigen inkomens en financiën , geen gedoe en gezeur. Dames en heren, hoofd omhoog, borst vooruit, dit kunnen wij prima, kinderen opvoeden en een baan hebben.

Hannah
5 jaar geleden

Trouwen doe je niet zomaar. Scheiden evenmin. Ik heb goed nagedacht voordat ik deze stap nam en ondanks mijn grote gezin ervoor gezorgd databanken eigen full time inkomen had, voordat de scheiding rond was.men nee, ik heb noch Partneralimentatie, noch kinderalimentatie en ja, het is een hele klus. Maar ik kan wel trots zijn op mijzelf . En dat mijn ex man het veel royaler heeft? Prima toch? Als hij zich daar goed bij voelt ,laat hem.hij heeft zijn leven , ik het mijne. Ik hoef geen dankjewel te zeggen,geen hand op te houden. Inmiddels heb ik een nieuw partner , maar ik ben door alles een stuk zakelijker geworden. Wij hebben beiden onze eigen inkomens en financiën , geen gedoe en gezeur. Dames en heren, hoofd omhoog, borst vooruit, dit kunnen wij prima, kinderen opvoeden en een baan hebben.

Joke
6 jaar geleden

Mijn ex is vreemd gegaan. Is nu nog steeds met die vriendin. We hebben een dochter en een zoon. Mijn zoon zit in een instelling voor kinderen met een gedragsprobleem. Ik had een eigen bedrijfje waar ik partime in werkte. Maar helaas moest ik daar mee stoppen anders kreeg ik geen uitkering. Ik wil heel graag werken, maar doordat ik soms drie keer per week naar de instelling moet kan dat gewoon niet. Mijn ex betaald helemaal niets. Maar gaat wel op vakantie weekendjes weg, nieuwe auto. En kan niets betalen voor de school waar me dochter heen gaat. Kost ook 800 per jaar. Ik weet het gewoon niet meer. Zit aan de grond, de gemeente kan me ook niet helpen.

Robin
6 jaar geleden

Mijn ex-vrouw vond de buurman leuker en ik kon vertrekken.

Ik vindt het vreselijk dat ik mijn jongens nu veel minder zie. 1 x keer in de 2 weken een weekend.

Ik zit noodgedwongen in een duur huurhuis (want te hoog inkomen voor sociale woningbouw) en kan na aftrek van KA, maar NET rondkomen. Ik heb mijn auto weg moeten doen en ga voorlopig ook niet op vakantie (en dat vindt ik zo jammer voor de jongens). Ook ben ik van fitness afgegaan om geld te besparen en heb de krant opgezegd.

Mijn ex-vrouw daarentegen, woont al weer lekker samen met de buurman (niet officieel geregistreerd) en hebben samen een riant inkomen. Hij is namelijk eigenaar van een keten supermarkten. En ik maar KA betalen!

Ik kan nu niet eens minder werken om b.v. co-ouderschap aan te kunnen vragen, want dan kan ik mijn huis niet meer betalen.

En als ik meer zou gaan werken staan mijn ex gelijk op de stoep met Euro-tekens in haar ogen.

Ik hoop zo dat het fout gaat tussen die 2!! Iedereen in mijn omgeving, ook onze oude gezamenlijke vrienden, verwachten dit eigenlijk ook.

Beetje wraak ;)

Betty
6 jaar geleden

Mag ik bij deze mijn verhaal doen.
Ih heb samengewoond, waarbij mijn partner al net zo sluw was om eronder uit te komen voor de 'gratis'oppas die hij aan huis had voor ook zijn kind. Ik wilde graag weer gaan werken , dat deed ik voordat wij samen waren namelijk ook. Alleen had meneer zijn vervellde gezichten al reeds klaar als ik over werken begon. Nee, ik hoefde niet te werken was het advies, want hij was eigen baas.Nou, het zal mij niet meer overkomen dit soort doortrappte kerels.Hij heeft mij nooit serieus gezien want hij heeft een persoonlijkheids stoornis. Hij die zo voorbeeldig is, nou, nou en hoe!!!
Ik loop mij van voor naar achter te solliciteren met elke keer nee sorry'!, Werk mijn naad uit met werk op vrijwilligers bsasi, zorg extra goed voor mijn kind en probeer het liefde, rust en toewijding te geven. Nee, ik begrijp zulke vrouwen niet die anderen beschuldigen dat ik op de zak zou teren van ex-partner, ik heb niks!want wij waren niet getrouwd. Maar, hij kon wel werken in de uren dat ik eigenlijk wel wilde werken maar er vanaf werd gehouden. Wie is dan verantwoordelijk, ik die wilde werken maar niet mocht, wel gratis een gat op CV, en hij maar werken omzonodig het hoog te houden voor andermans ogen.Nee, een partner allimentatie is wel degelijk je recht. Voor alles wat jij doet, in huis, je kind enz.En de nachten dat jij tenen zit te krommen en ongerust bent als je baby minder eet, of dat het minder ging, gaat de ex-man triomfantelijk zijn bloemen buiten zetten en vreemd!
Dit soort mannen, mogen betalen voor de overwerkte huismoeders ja zeker wel.En dat heeft niets te maken met dat die vrouw lui is of wat dan ook, haar offer was de zorg voor de kinderen en meneer heeft niets hoeven te schuiven zowel op werk gebied als met zijn hobby's vrienden etc....

belsamien
7 jaar geleden

Toen had ik een baan van 28 uur in de week, een redelijk inkomen en kinderen gingen 1 dag naar hun vader en 2 dagen naar opa en oma.
Helaas raakte ik mijn baan kwijt, credietcrisis, geen subsidies meer, dus geen werk.
Nu zorg ik graag voor mijn kinderen, ben ik er als ze me nodig hebben, als er iets op school moet gebeuren en we hebben niet zoveel te besteden, maar maken er op een leuke manier toch een fijne tijd van. Ze zijn maar zo kort echt kind...
En ik krijg geen partneralimentatie...maar om nu fulltime te gaan werken, combineren met mijn huishouden en 3 kids..dat zie ik niet zo zitten..op zoek naar een leuke parttime baan in deze tijd met tig mensen die ook in de schuitje zitten. Helaas...

Eline
7 jaar geleden

Hoezo is het te zwaar om te werken als alleenstaande moeder?? Ik ben als gescheiden moeder altijd blijven werken en heb gewoon opvang geregeld voor de kinderen. Kost wat geld en moeite maar is best te doen hoor. Je hebt in de weekenden en savonds en in de vakanties ook tijd voor de kinderen mocht je het willen gooien op "ja maar ik wil de kinderen zien opgroeien, ik wil er zijn voor de kids". Ik ben het met bovenstaande dus volstrekt oneens en vind dat vrouwen die teren op de zak van hun ex-man maar aan het werk gezet moeten worden. De man werkt toch ook, vaak hebben ze een co-ouderschap dus waarom zou de man dan wel naast de zorg voor de kinderen kunnen blijven werken en de vrouw niet? Iedere werkloze volwassene in Nederland die niet invalide is wordt geacht werk te zoeken en ik vind dat daar best wel eens wat meer gepushed mag worden. De meeste vrouwen die thuis zitten en partneralimentatie ontvangen zijn gewoon te lui om te werken en komen daar ook mee weg, ik heb legio praktijkvoorbeelden.

Eline
7 jaar geleden

Hoezo is het te zwaar om te werken als alleenstaande moeder?? Ik ben als gescheiden moeder altijd blijven werken en heb gewoon opvang geregeld voor de kinderen. Kost wat geld en moeite maar is best te doen hoor. Je hebt in de weekenden en savonds en in de vakanties ook tijd voor de kinderen mocht je het willen gooien op "ja maar ik wil de kinderen zien opgroeien, ik wil er zijn voor de kids". Ik ben het met bovenstaande dus volstrekt oneens en vind dat vrouwen die teren op de zak van hun ex-man maar aan het werk gezet moeten worden. De man werkt toch ook, vaak hebben ze een co-ouderschap dus waarom zou de man dan wel naast de zorg voor de kinderen kunnen blijven werken en de vrouw niet? Iedere werkloze volwassene in Nederland die niet invalide is wordt geacht werk te zoeken en ik vind dat daar best wel eens wat meer gepushed mag worden. De meeste vrouwen die thuis zitten en partneralimentatie ontvangen zijn gewoon te lui om te werken en komen daar ook mee weg, ik heb legio praktijkvoorbeelden.